Využijte dvě nové metodické příručky při práci s citlivými tématy

11.1.2024 / Vzdělávání vyučujících

Představujeme vám nové metodické příručky pro práci s emocemi a s třídním kolektivem využitelné pro všechny typy škol a vzdělávací stupně: Krok za krokem třídnickou hodinou a Jak na reflexi emocí po filmové projekci. Obě příručky si můžete stáhnout na našich stránkách či si je můžete objednat zdarma v tištěné podobě na našem e-shopu. 

Vyzkoušejte naši metodiku práce s dokumentárním filmem i ve vaší třídnické hodině. Průvodcem vám může být nová metodická příručka Krok za krokem třídnickou hodinou s JSNS. Obsahuje audiovizuální lekce, kterými můžete u svých žáků podpořit sebeuvědomění a budovat kvalitní vztahy v kolektivu. V příručce naleznete i různé aktivity a pracovní listy připravené k využití, zkušenosti vyučujících a další doporučení pro ZŠ i SŠ.  

Hlavní metodou využívanou při práci s veškerými materiály z našeho portálu je reflexe emocíFilmy, ve kterých jsou navíc často hrdiny mladí lidé, vyvolávají v žácích a studentech často silné prožitky spojené s různými emocemi. Ty jsou následně můstkem k utváření postojů, názorů a hybatelem dalšího jednání. Aktivity pracující s bezprostředními emocemi po zhlédnutí filmů naleznete na našem webu u každé lekce. Nově je však můžete mít všechny pohromadě v tištěné či digitální příručce Jak na reflexi emocí. 

Tyto dvě příručky vám pomohou jak při otevírání osobních či citlivých témat ve třídách, tak k tvorbě obohacujících třídnických hodin nebo zábavných hodin suplování. Více informací naleznete na podstránce pro třídní učitele.

Objednat příručky v tištěné podobě

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.